Ontstaan

Op 27 mei 2012 vond  in heel Vlaanderen de ‘Dag van het Park’ plaats. Onze stad deed ook mee en maakte van de gelegenheid gebruik om haar recente aanwinst in het gebied Ten Rozen (omgeving Botermelkstraat/Oude Abdijstraat) in de kijker te zetten. Aan het speelbos komen een speelheuvel, een activiteitenweide, hagen, een moeras, poelen en nog veel meer. Tijdens de ‘Dag van het Park’ werd de plek alvast feestelijk ingehuldigd en kon je een begeleide wandeling maken. Voor kinderen waren er aangepaste activiteiten.

De eerste zomereik werd ingehuldigd en een gedenksteen werd geplaatst als startschot van deze dag. Wandelaars kregen een drankje achteraf. Majorettes en muziek brachten sfeer. Er was doorlopend gelegenheid om je ideeën rond het speelbos mee te geven. Er werden ook een aantal kunstwerkjes van leerlingen uit omliggende scholen tentoongesteld.  Enkele buurtbewoners, Rony, Marthe, Didier en Bart die elkaar tegen het lijf liepen, grapten over een buurtcomité… Van een grap kwam een eerste bijeenkomst, want op een onverwacht moment klopte Marthe bij Bart aan, Bart riep Didier erbij en voor we het wisten waren we begonnen…..

Tijdens de “Dag van het Park” werd het eerste voorlopige  plan voorgesteld voor het speelbos Ten Rozen in onze buurt:

Eerste plan speelbos

Een leuke fotoreportage van deze dag kan je vinden via de volgende link : http://fotoreportagesmarleen.wordpress.com/2012/05/29/officiele-inhuldiging-speelzone-ten-rozen-aalst/

In onze rubriek foto’s op onze site vind je diverse foto’s van onze buurt, steeds de moeite waard om eens te bekijken.

Ondertussen is er een twee plan gemaakt voor het speelbos, dat zo goed als mogelijk rekening heeft gehouden met de op -en aanmerkingen die de buurtbewoners en de bezoekers van de dag van het park hebben gegeven.

Inrichtingsplan SpeelzoneTenRozen_ versie.jpg

Eén reactie to “Ontstaan”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Charme – Nieuwjaarsdrink « Buurt Comité Oude Abdij - 28 januari 2013

    […] Ook in de loop van het jaar hebben wij nog een en ander in petto. Ten gepaste tijde verneemt u dit, ofwel via een flyer, ofwel via de website: http://www.bcoudeabdij.wordpress.com/about. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: